За Ковас

История на компаниятаKovas logo

KOVAS е създадена в началото на 1991 година, като търговска компания. През 1997 година започва тясната си специализация в областта на осветлението и компонентите за него. Вследствие на бързото утвърждаване на този пазар, още през 1999 г. фирмата е поканена за официален партньор на PHILIPS LIGHTING и става водещ дистрибутор на световния гигант на българския пазар. През тези години KOVAS се утвърждава като лидер в доставките на електрически лампи на българския пазар. Компанията става представител на италианските производители LEUCI и C LUCE, немската фирма NARVA, италианския производител на фенери VELAMP, както и PODIUM, която е търговска марка на PHILIPS LIGHTING за осветителни тела предназначени основно за дома. Към момента KOVAS предлага пълна гама декоративни осветителни тела за дома с марка PHILIPS. Затвърдихме лидерската си позиция на национално ниво като открихме складови бази и офиси в Пловдив, Варна и Велико Търново. Това ни позволява доставките до нашите клиенти да се осъществяват в рамките на един работен ден в цялата страна. Екипът на компанията е изграден от тесни специалисти, силно мотивирани да бъдат в услуга на Вас - нашите клиенти.

През последните години осветлението преживява бурно развитие, както в осветителните тела, така и в светлоизточниците. Стремежа към енергоспестяване доведе до постепенната забрана на продажбите на старите лампи с нажежаема жичка, масовото популяризиране на енергоспестяващи лампи и налагането на най-новите светодиодни лампи /LED/. Развитието на LED технологиите от своя страна доведе до неподозирани досега възможности във всички области на осветлението. Затова стремежа на компанията сега е да предлага цялостни решения за своите клиенти: идея - проект - доставка - изпълнение - гаранция - следгаранционно обслужване. В края на 2014г. KOVAS стартира свой онлайн магазин, в който предлагаме както осветителни продукти за професионално осветление, така и насочени към крайни клиенти.

Корпоративна презентация

Сертификати

В изпълнение на желанието си за постоянно усъвършенстване на работните процеси във фирмата, КОВАС ООД въведе система за управление на качеството ISO 9001:2008 и стартира процедура за въвеждане на стандарти за система на управление на околната среда ISO 14001:2004 и система за управление на здравето и безопасността при работа BS OHSAS 18001:2007.

Corporate Vision KOVASНашата мисия

Нашата мисия е да помагаме на хората да подобрят качеството си на живот.

Ние искаме да ви запознаем с най-новите тенденции в осветлението и как да се възползвате от тях. Как да декорирате, да обновите това, което желаете или да реализирате Ваша нестандартна идея - това е нашата задача. Предлагаме оптимални решения за използване на иновативните технологии и работим с продукти на водещи световно известни компании. Екип от талантливи млади хора, с голяма мотивация и амбиция твори за да създава красиви и полезни неща.

Всички сме отговорни към света, в който живеем и съхрананяването на природните ресурси на планетата ни. Уверени сме в способностите си и заедно с нашите клиенти, желаем да постигнем ефективни и дълготрайни промени, които да бъдат от полза за всички нас. С индивидуален подход към всеки клиент ние се стремим към трайни отношения основаващи се на взаимно доверие.

Нашите основни правила!

 • Да съчетаваме професионализъм, комфорт и визия в нашата работа; 
 • Да съобразяваме обектите с актуалните трендове и действащи стандарти;
 • Да консултираме и предотвратяваме грешки и неефективни решения при планиране и изпълнение;
 • Да представим най-добрите възможности на клиента, като му покажем плюсовете и минусите;
 • Да сме конкурентни по всички критерии;
 • Да изпълняваме всичко в срок.

Кариера в КОВАС

Join our teamЧленовете на екипа на KOVAS са от различни образователни и професионални поприща. Инициативност, креативност и иновативност, всеотдайност за да успее, честност и почтеност са основните ценности, споделяни от всички, които работят за компанията.
KOVAS работи и консултира и най-взискателните клиенти на пазара. Това налага да поддържаме високи професионални стандарти и отлично познаване на всеки от хилядите продукти, които KOVAS предлага на своите клиенти.
В KOVAS ще ускорите вашите професионални успехи с практиката.

Летни стажантски програми

Искате да се развивате в областта на осветлението и осветителната техника и учите подобна дисциплина в университет. С помощта на стажантските програми можете да видите как се прилага всичко научено в практиката.

KOVAS има удоволствието да Ви предложи следните стажантски програми в два модула:

Теория и практика

Тази програма Ви дава възможност да придобиете практически познания в реална трудова среда. Ще може да опитате от професионалните предизвикателства на осветителните дизайнери и да се запознаете с актуалните тенденции в осветлението.

 • обвързвате теоретичните си знания с практически умения; 
 • усъвършенствате уменията си за търсене на решения и разрешаване на проблеми; 
 • създавате полезни контакти, както с работодатели, така и със специалисти в различни области;
 • ориентирате се професионално.

Зелена светлина

В съответствие със своята мисия, KOVAS желае да подпомогне развитието на талантливи млади специалисти, които имат иновативен поглед и решение на проблеми в областта на осветителната техника.

Ако имате нестандартна идея или замислен проект:

 • в полза на обществото;
 • свързан с дейностите по опазване на околната среда;
 • отличаващ се с оригиналност, функционалност и естетичност.

Ние можем да Ви помогнем вашите идеи да станат реалност.

Условия за кандидатстване

 •   да сте дипломант или студент, последен курс на обучение в специалности, свързани с осветителната техника;
 •   да изпратите автобиография на e-mail: tsvetelina.lazarova@kovas.bg

Ако желаете да специализирате извън столицата, може да се присъедините към екипите ни в Пловдив, Варна и Велико Търново.

Продължителност на стажа

Стажантските ни програми не са рамкирани в строго фиксиран период през годината. Стараем се да бъдем гъвкави и да насърчаваме младите таланти. Можете да подавате документи през цялата календарна година като следите за допълнителна информация на нашия сайт.

Документите ще се разглеждат конфиденциално. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю. Данните, които ще ни предоставите при кандидатстването, са лични данни по смисъла на ЗЗЛД и ще бъдат съхранявани и обработвани съгласно изискванията му.

Свободни позиции

ИНЖЕНЕР - ТЪРГОВЕЦ - гр.София и Северозападна България

Специалистът на ключова позиция Инженер-търговец в КОВАС извършва дейност, изцяло ориентирана към професионалния пазар на осветление в региона. Основните му ангажименти са свързани с организиране и провеждане на директни срещи с ключови партньори с цел осъществяване на иновативни планове и предлагане на енергийно-ефективни продукти за осветление, изграждане на цялостни стратегии за увеличаване на продажбите; организиране на оперативни планове, ориентирани към специфичните нужди на партньорите. Идеалният кандидат за позицията трябва да има отлична професионална подготовка и образование; да бъде опитен комуникатор, който да предлага изпълнение на цялостни бизнес-решения в краткосрочен и дългосрочен план.
Основни задължения и отговорности на Инженер-търговеца:
Изготвя и попълва данни за настоящото осветление на професионални клиенти на компанията, записва препоръките към него, очаквания и потенциал за конкретни сделки, предложение за изготвяне на проект и др.
Представя и води преговори за въвеждането на нови продукти за осветление сред професионални клиенти;
Анализира пазара с цел идентифициране на потенциални ключови клиенти;
Поддържа компетентни и задълбочени познания за продуктовата гама, предлагана от фирмата;
Договаря и осъществява промоционални активности и специални проекти с ключови бизнес партньори;
Развива пазара на фирмените продукти, като работи за увеличение на дистрибуцията на най-перспективните системи и консумативи за осветление; търси най-оптималните решения за страните по сделката.
Отговаря за коректното изпълнение на сделките като работи съвместно с дистрибуторите и с инженер-проектантите с цел постигане на най-доброто обслужване на клиентите на компанията;
Отговаря за точната и навременна отчетност на осъществените дейности и за поддържане на актуална база данни за клиентите.
Познава отлично региона и пътува на кратки разстояния във връзка с изпълнение на договореностите.
За да бъдете Инженер-търговец в КОВАС е необходимо:
Да имате професионална техническа компетентност и завършено висше образование - електротехническа специалност;
Да имате доказан опит в областта на осветлението и електроматериалите; Предимство е предишен търговски опит в бизнес сектора - осветителна техника.
Да притежавате отлични вербални и писмени умения за презентиране и водене на преговори;
Да попълвате постоянно своите знания за най-новите продукти, предлагани от компанията и да проявявате търговски усет като ги насочвате към подходящите клиенти и като спазвате всички изисквания на бранда;
Да ползвате свободно английски и/или друг чужд език;
Да имате компютърна грамотност над средно ниво- пакет MS Office;
Да проявявате индивидуален подход към всеки клиент; да вземате бързи и адекватни решения и да бъдете ориентиран към резултати.
Да бъдете инициативен служител и активен отговорен шофьор с чисто свидетелство за управление на МПС.
За предимство ще се счита допълнително икономическо образование и/или подходящо обучение и квалификации за търговски умения.
КОВАС предлага:
- Възможност за професионална реализация в стабилна компания;
- Корпоративни тренинг за повишаване на професионалната квалификация;
- Развитие и партньорство със сплотен екип от специалисти ;
- Конкурентно заплащане за осветителния бранш
Ако нашето предложение съвпада с Вашите амбиции за кариерно развитие, изпратете ни автобиография и снимка на ел.адрес: sofia@kovas.bg
Съгласно изискванията на действащия ЗЗЛД всички изпратени документи ще бъдат разгледани в условия на пълна конфиденциалност. Интервюта ще бъдат проведени в гр.София само с одобрените по документи кандидати.


ИНЖЕНЕР - ТЪРГОВЕЦ - гр.Пловдив и Южна България

Специалистът на ключова позиция Инженер-търговец в КОВАС извършва дейност, изцяло ориентирана към професионалния пазар на осветление в региона. Основните му ангажименти са свързани с организиране и провеждане на директни срещи с ключови партньори с цел осъществяване на иновативни планове и предлагане на енергийно-ефективни продукти за осветление, изграждане на цялостни стратегии за увеличаване на продажбите; организиране на оперативни планове, ориентирани към специфичните нужди на партньорите. Идеалният кандидат за позицията трябва да има отлична професионална подготовка и образование; да бъде опитен комуникатор, който да предлага изпълнение на цялостни бизнес-решения в краткосрочен и дългосрочен план.
Основни задължения и отговорности на Инженер-търговеца:
Изготвя и попълва данни за настоящото осветление на професионални клиенти на компанията, записва препоръките към него, очаквания и потенциал за конкретни сделки, предложение за изготвяне на проект и др.
Представя и води преговори за въвеждането на нови продукти за осветление сред професионални клиенти;
Анализира пазара с цел идентифициране на потенциални ключови клиенти;
Поддържа компетентни и задълбочени познания за продуктовата гама, предлагана от фирмата;
Договаря и осъществява промоционални активности и специални проекти с ключови бизнес партньори;
Развива пазара на фирмените продукти, като работи за увеличение на дистрибуцията на най-перспективните системи и консумативи за осветление; търси най-оптималните решения за страните по сделката.
Отговаря за коректното изпълнение на сделките като работи съвместно с дистрибуторите и с инженер-проектантите с цел постигане на най-доброто обслужване на клиентите на компанията;
Отговаря за точната и навременна отчетност на осъществените дейности и за поддържане на актуална база данни за клиентите.
Познава отлично региона и пътува на кратки разстояния във връзка с изпълнение на договореностите.
За да бъдете Инженер-търговец в КОВАС е необходимо:
Да имате професионална техническа компетентност и завършено висше образование - електротехническа специалност;
Да имате доказан опит в областта на осветлението и електроматериалите; Предимство е предишен търговски опит в бизнес сектора - осветителна техника.
Да притежавате отлични вербални и писмени умения за презентиране и водене на преговори;
Да попълвате постоянно своите знания за най-новите продукти, предлагани от компанията и да проявявате търговски усет като ги насочвате към подходящите клиенти и като спазвате всички изисквания на бранда;
Да ползвате свободно английски и/или друг чужд език;
Да имате компютърна грамотност над средно ниво- пакет MS Office;
Да проявявате индивидуален подход към всеки клиент; да вземате бързи и адекватни решения и да бъдете ориентиран към резултати.
Да бъдете инициативен служител и активен отговорен шофьор с чисто свидетелство за управление на МПС.
За предимство ще се счита допълнително икономическо образование и/или подходящо обучение и квалификации за търговски умения.
КОВАС предлага:
- Възможност за професионална реализация в стабилна компания;
- Корпоративни тренинг за повишаване на професионалната квалификация;
- Развитие и партньорство със сплотен екип от специалисти ;
- Конкурентно заплащане за осветителния бранш
Ако нашето предложение съвпада с Вашите амбиции за кариерно развитие, изпратете ни автобиография и снимка на ел.адрес: sofia@kovas.bg
Съгласно изискванията на действащия ЗЗЛД всички изпратени документи ще бъдат разгледани в условия на пълна конфиденциалност. Интервюта ще бъдат проведени в гр.София само с одобрените по документи кандидати.


ОНЛАЙН МАРКЕТИНГ СПЕЦИАЛИСТ

КОВАС ООД е динамично развиваща се българска компания, която се утвърждава като лидер в доставките на електрически лампи на българския пазар. Компанията е официален представител на Philips Lighting и на италианския производител на осветители C LUCE, немската фирма NARVA, американската VENTURE LIGHTING.

За нашия нарастващ екип търсим да назначим Онлайн маркетинг специалист

Отговорности:

- Създаване, организиране и актуализиране на съдържанието на уебсайт, електронен магазин , блог и бюлетин; публикуване на съдържание във форуми, блогове и портали

- Реализиране на уеб кампании и промоции

- Организиране представянето на бранда в социалните мрежи (LinkedIn, Google+, Facebook, Twitter, Youtube)

- Генериране и анализиране на статистики за онлайн средата.

- Изготвяне на справки и отчети за извършената дейност

- Дейности, свързани с развитието на компанията онлайн - нови възможности

Изисквания:

- Комуникативност, самостоятелност, способност да постига поставените цели, отговорност, организираност и дисциплина

- Фокус върху детайлите и сроковете

- Отличен писмен и говорим български език

- Добро ниво на ползване на английски език (писмено и говоримо)

- Познания и опит с Adobe Photoshop, Word Press, Социални мрежи и Интернет като цяло.

- Желание за развитие и нови познания в дигиталната сфера

Предимства:

- Предишен опит на подобна длъжност

- Завършено образование в сферата на Търговията или Маркетинга

- Познания и опит в сферата на Web услугите

- Познания и опит със SEO, онлайн маркетинг и реклама, контент маркетинг.

КОВАС предлага:

- Интересна, перспективна и дългосрочна работа

- Атрактивно месечно заплащане

- Възможност за развитие спрямо постигнатите резултати

- Работа в динамична и бързо развиваща се сфера

- Допълнително обучение

- Приятна работна обстановка, добра работна среда в екип от професионалисти

Ако нашето предложение съвпада с Вашите амбиции за кариерно развитие, изпратете ни автобиография и снимка в срок до 30.09.2017г. вкл. на ел.поща: sofia@kovas.bg

Съгласно изискванията на действащия ЗЗЛД всички изпратени документи ще бъдат разгледани в условия на пълна конфиденциалност. Интервюта ще бъдат проведени само с одобрените по документи кандидати.


Поради нарастващия интерес към най-новите технологии в осветлението, с цел подобряване на работната среда в съчетание с енергоспестяване, КОВАС ООД продължава да търси решения чрез присъединяване към екипа си на специалисти с професионален опит. При интерес изпратете своята професионална биография на e-mail: tsvetelina.lazarova@kovas.bg

 


kovas - logo